14. 5. 2013

Jak se dostat do divadla bez placení?

Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab
Konverzační lekce na rozšíření slovní zásoby
Učitel: Zeb Blaisdale z USA
Studenti: Miss, Kemalcan, Omerfy, Vendy, Mihaela24 (Evropa, Amerika)

Tak na začátek přišla lektorova otázka: „What´s going on?“ na kterou nikdy nikdo neví, co odpovědět. Tato otázka se vlastně ptá, co jsme celý den dělali a jak se máme.

Nejdříve jsme si začali povídat o filmu Iron Man 3 in 3D. Toto téma však všechny přítomné studentky zavrhly a Zeb nás informoval o dalších obdobných filmech:
-          The lord of the rings
-          Harry Potter

Pak jsme se uchýlili k dalším „movie“ a Zeb se každého z nás zeptal, jaký typ filmů je náš nejoblíbenější, většinou se jednalo o komedie, akční či romantické. Jednou z odpovědí bylo však i divadlo. Protože se jednalo o moji odpověď, mohla jsem ostatní seznámit s tím, jak u nás probíhají muzikály či činohry. Lektor byl z mojí odpovědi celkem nadšený a dále téma rozvíjel.

Například:
 
How many people can visit this theater?
How much money does it cost?
Is it expensive?
There is a problem when you want to buy a ticket?

A právě odpověď na poslední otázku rozvinula celou další debatu. Když jsem řekla, že je divadlo příliš malé a zájem o ně je obrovský a zároveň cena vstupenky je také drahá, navrhnul, aby mi každý poradil, jak se vyhnout těmto problémům při vstupu do divadla:
 
-          you can look like some famous person: Katy Perry, Madonna,…
-          you can take your own bodyguard
-          you can buy some protection ticket

Návrhy byly opravdu skvělé, tak jsem za ně poděkovala a řekla, že je budu o výsledcích mé akce informovat. Byli rádi a poté jsme se rozloučili.

Vendy
 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat