8. 6. 2013

Povídací hodina



Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina Donatella’s Bad Day

Učitel: Donatella Benoir (USA)

Studenti: Doukan, Michael, Tina (Asia, Europe)



Na této hodině jsme neměli žádné dané téma, jen jsme si povídali o všem, co nás napadlo. Jako první jsme si každý řekli, jak se jmenujeme, odkud pocházím a naše koníčky – takové krátké představení. Potom se nás Donatella zeptala „What have you been up to?“ To znamená, co děláte poslední dobou, kde jste v poslední době byli a většinou je to otázka na nedávné události, ne nic dlouhodobého. Byla jsem ráda, že jsem konečně správně pochopila, co tahle otázka znamená, protože předtím jsme to nevěděla moc přesně.

Dále už jsme jen rozváděli to, o čem každý mluvil. Třeba Tina vyprávěla, jak záhadně rozbila sklenici, i když ji vlastně nerozbila svou rukou. Když přišla, tak prostě byla rozbitá. Tím pádem jsme se přesunuli trochu k magické tématice „a ghost in the house“. Poté jsme si povídali o „Stink bugs“, jsou to brouci, které když zabijete, tak prý strašně smrdí a jsou docela známí po celém světě.

https://www.google.com/search?q=stink+bugs&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.47008514,d.dmQ&biw=1920&bih=961&ion=1&pdl=300&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=tQilUYi3OqrJ0wGJmYG4CQ

Donatella měla jednoho nedávno v domě a štítí se jich. Takže nám vyprávěla historku plnou ječení a smějícího se přítele, který to sledoval z povzdálí. Nakonec ji zachránil a zabil ho, což však způsobilo ten ten příjemný zápach.

Dalšími témata, na které jsme narazili, byla například: Odkdy si sami pereme prádlo (do your own laundry), vtipné příběhy s našimi rodiči nebo prarodiči, …





Žádné komentáře:

Okomentovat