Konverzační lekce na rozšíření slovní zásoby
Učitelka: Izabel Kophee z USA
Studenti: Fatima, Burak, Tracy, Vendy, Denizz, Sikiu (Evropa)
Na začátek každý z nás uvedl v rychlosti jeho oblíbené jídlo a řekl v krátkosti recept, jak ho připravit. Protože jsme každý z jiné země, obvykle jsme ani jídla ostatních pořádně neznali, ale to ničemu nevadilo:
Tracy from France – pâtissier
Vendy from the Czech Republic – spinach lasagnaDenizz form Turkey – omelette
Fatima – pudding
Sikiu – Chinese rice, lasagna with vegetables
Izabel Kophee z Ameriky: béchamel sauce
Burak – Ice-cream
Pak bylo naším úkolem sepsat recept na naše oblíbené jídlo
dle návodu:
Tak jak vypadá hlavička každého receptu?
Total time: 50 min
Prep.: 15 minInactive prep.: 20 min
Cook: 15 min
Vysvětlení: prep. vlastně znamená preparation /ˌprɛpəˈreɪʃ(ə)n/ = příprava
Inactive preparation
je příprava, kdy vlastně jenom čekáme, tedy nejsme aktivní
YIELD: 4 servings
yeild = amount, number of portions
A jak anglicky přečíst čtvrtiny?
¾ = three-quarters =
three-fourths¼ = one quarter
Level: easy, medium
Tady si můžete přečíst jeden z uvedených receptů a třeba ho i vyzkoušet:
Pudding
Total time : 60 min
Prep: 10 minCook : 50 min
YIELD: 6 servings
Level: easy
Ingredients:
1 can of condensed
milk
2 times the same as milk3 eggs
syrup:
2 cups of sugar
3/4 of water (cup)
Directions
In liquificador mix all the ingredients to get beat by 3
minutes until well mixed.
For the syrup: Place the sugar in a saucepan and boil water
when the syrup is the point of this thread ready, place in a bowl and
refractory in the fire for 50 minutes.Let cool and refrigerate.
Myslím, že psaní receptů je zábava a hodinu jsem si skvěle užila. Děkuji.
Vendy
Žádné komentáře:
Okomentovat