23. 4. 2013

Plánování svatby


17.4.2013

Event
Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languegelab
Konverzační hodina v hotelu na pláži
učitel:
Kori Blaisdale (USA)
studenti:  Denis (Kazachstan), Destiny (Japan) a Stephi (Czech)

Dnešní hodina se týkala mého oblíbeného tématu svatby. Bylo velmi zajímavé slyšet různé názory lidí z různých zemí.
Nejprve nás Kori provedla svým krásným hotelem, ukázala nám svatební apartmá, terasu, místo na grilování i na obřad. Upozornila nás, že v apartmá občas běhá skunk, tak abychom byli opatrní. Potom nám dala notecard a body, jak budeme při plánování postupovat.
„You want to plan a wedding in the English City Hotel.
First you will need to sort out a few things:
•    What’s the size of the wedding going to be? How many guests will the bride and groom have?
•    What kind of wedding would you like to have? Will it have a theme?
•    How many of the guests will need rooms at the hotel? And for how many nights?
•    What kind of decorations, food and entertainment do you want at your wedding?
Discuss your ideal wedding in a hotel, describe what it would look like.
Then we’ll work out the details of the wedding with the hotel.“

Nejprve jsme se shodli na tom, že uděláme malou a téměř tradiční svatbu.
Kori říkala:
„I think 50 is a normal sized wedding in Britain
Shall we make a compromise – we make 30-50 people
a traditional wedding with a white dress
Namítla jsem : „Tradition is nice but I don't necessarily want a white dress.

Velmi zajímavé také bylo, že pro mě znamená malá svatba něco okolo 30 lidí, Kori se blížila našim zvykům, ale Destiny a Dennis, měli za malou svatbu něco okolo 150-200 lidí. Ptala jsem se Dennise, odkud je a když mi odpověděl, že z Kazachstánu, pochopila jsem
J.
O Destiny jsem věděla, že je z Japonska a tam se dělají velké svatby, protože mají hodně příbuzných a Kazachstán je s rozvětvenými rodinami podobný.

Po ujasnění si počtu lidí, jsme řešili menu:

Meal :
•    What time should we sit down to start the band/DJ at 9pm
•    What flowers / decorations are on the guests tables
•    What time will you serve the meal at?
•    Children’s / Diabetic / Vegetarian Meals?
•    Potato and Vegetable choices
•    Do you come around with more veg etc during the meal?
•    Cost for a choice of starter
•    Wine for dinner - do you only charge for what is poured or
the amount of bottles opened

 Ke konci hodiny jsme řešili, jestli budeme používat svůj vlastní bar a byli jsme se projít na terase, kde bylo jezírko, pláž, obřadní místo a místo na grilování.
Bylo tam krásně a nová slovíčka a fráze mi velmi pomohou v mé práci.
 

Stephi Kroll

Žádné komentáře:

Okomentovat