13. 4. 2013

Konflikty




Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina o řešení problémů

Učitel: Kori Blaisdale (USA)

Studenti: Ewa, Addar, Anatoly, Veronica (Europe, Asia)

Problém, konflikty, hádky. Kdo z nás by to neznal? Ale co je mnohem důležitější je, znát řešení, jak se s problémy vypořádat a to samozřejmě i v angličtině! Naštěstí je tu Kori a její pravidelné hodiny Conflict Resolution. Nejdříve jsme měli pár otázek o tom, jak řešíme problémy v naší rodině, ale nakonec jsme se jich vůbec nedrželi a jen jednoduše vyprávěli, jak to v našich rodinách chodí. Šli jsme postupně, takže každý měl možnost vyjádřit svůj názor a postoj.
Kori mi doporučila jeden idiom, když jsem mluvila. Řekla jsem: „I’m not the person, who is sitting in the corner and just watching how some people are arguing.“ Dá se říct: „I'm not some kind of fading flower.“ A nebo pokud je to myšleno, že ten člověk je rád středem pozornosti a do všeho se zapojuje, nesnaží se být „neviditelný“, můžeme říct: „I’m not some kind of wall flower.“ (Když si to doslovně přeložíte, zní to legračněJ.)
Druhou náplní naší hodiny bylo praktické řešení problémů. Minulý týden začali takový příběh, a protože tam dnes bylo dost lidí, kteří byli i na té předchozí hodině, tak se Kori rozhodla ten příběh dokončit. Protože před týdnem byly Velikonoce, tak to byl samozřejmě velikonoční příběh. Bylo to o velikonočním králíkovi (u nás ho hrál Anatoly), který se upsal společnosti s čokoládou a dával dětem jen jejich čokolády a oni mu za to dávali nějaké peníze. My ostatní jsme měli úlohu rodinných příslušníků a snažili jsme se s ním tento problém vyřešit, protože se kvůli tomu dostal i do vězení. Bylo to docela zábavné, různě jsme si role střídali a dělali si z toho potom už spíš srandu. Jen to pro nás, co jsme nebyli na minulé hodině, bylo trochu těžší na začátku, než jsme skutečně pochopili, o jaký problém jde.



Last week you sent the Easter Bunny to prison for crimes against health! This week you’ll have to deal with the conflicts that arose from that.

The Easter bunny’s mother found out and was very disappointed. She contacted him directly and asked why he was now a criminal? His father had never done anything like this and he’d been the Easter Bunny successfully all his life. She asked what he was planning to do about Easter now and told him that she was disappointed in him.

Žádné komentáře:

Okomentovat