9. 4. 2013

Životní prostředí a jeho ochrana

Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab
Konverzační event na téma životní prostředí
Učitelka: Donatella z USA
Studenti: Mustafacelik, Vendy, Glaucous, omerfy, NMertcan, Melih (Evropa)

Musím uznat, že bylo velmi divné, sedět mezi pěti tureckými studenty. Ale ničemu to nevadilo, hoši moc mluvní nebyli, lektorka Donatella také ne, takže zbyl prostor pro moje názory ohledně životního prostředí, přitom jsem bohužel zjistila, že mi chybí slovní zásoba v této oblasti.

Jak tedy zněla první otázka? „What do you do for enviroment?“
Mohli jsme využít tuto slovní zásobu:
-          Recycle bin
-          Container
-          Coloured container
-          Box container

„Do you recycle the vegetable?“ Zněla otázka druhá, zde byla využita opět trochu jiná slovní zásoba:
-          Compost
-          Fertilizers
-          In the garden
 
Pak jsme přešli do koupelny a zjistili jsme, že tam leží mrtvá žena, pravděpodobně byla ubodána, přestože to nebylo skutečné (pouze virtuální), hezký pohled to opravdu nebyl. Všichni jsme si ji vyfotili, abychom měli důkazní materiály, tzv. „evidence“

Pak se konverzace zvrtla, protože Donatella začala jednoho studenta vyhazovat z lekce, že tam nepatří a že má být jinde. Nejdivnější na tom bylo to, že nikdo z nás nevěděl, o co vlastně jde, nakonec na lekci zůstal a dostal mnoho kazání o tom, že by z takového jednání mohl mít nepříjemnosti. Nevím, o co šlo, ale bylo mi to celkem jedno. Najednou hodinu ukončila a já si říkala, že jsme toho dneska moc neudělali, že by se toho dalo zvládnout daleko víc. Ale nic s tím nenadělám.

Vendy

Žádné komentáře:

Okomentovat