26. 4. 2013

Individuální hodina




Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina

Učitel: Kori Blaisdale (US – Carabian)

Studenti:


Hodiny, na kterých se ocitnete jako jediný student asi není co dodat. Máte veškerou pozornost učitele pro sebe, můžete se kdykoli na cokoli zeptat a hlavně na každou otázku odpovídáte jen vy, takže se opravdu hodně namluvíte. I proto jsme dnes s Kori stihly probrat tolik témat.

Nejdříve jsme si povídaly o tom, co budeme tento víkend dělat. Tady jsme chytla jednu pěknou frázi – „No rest for the wicked“ znamená, že jste plně zaměstnaní a nemáte čas na odpočinek, ale má to tak trochu i ironický význam. „Hassle“ znamená nějaký problém, něco, co je velmi těžké splnit. Potom mi Kori vyprávěla o její další lekci scuba divingu a narazily jsme i na téma „jet sky“, tedy vodního lyžování.

Jako hlavní téma hodiny měli být kovbojové. V Americe jsou docela populární a snad každý o nich slyšel, ale asi jsme trochu Kori zklamala, protože jsem do nich nebyla tak „zblázněná“ jako ona. Ví toho o nich opravdu mnoho, takže jsem se alespoň poučila. Rozebírali jsme, odkud se vzali, co je pro ně typické a také třeba jaké mají postavení v moderním světě. Přidávám odkaz na soubor, který jsme obdržela, když jsme tohle téma prodiskutovávaly, abych měla trochu inspirace. https://docs.google.com/file/d/0B9OP6TjV21_8bGI0YnFzeGdDT00/edit

Dále přidávám několik zajímavých slov a frází, které jsme řekly během hodiny:


Showdown – big conflict
I can but hope – I can only hope.
 He anticipates what's going to happen – dokáže předpovědět, co se stane
He has a sixth sense – má šestý smysl
rugged rough tough – mrzutý, drsný muž (tato vlastnost sedí na kovboje;))
weedy – člověk, který je podivín, nikdo ho nevidí rád
lanky – vysoký a hubený člověk, přirovnali jsme to k Sheldonovi z The Big Bang TheoryJ
as if they were real – jako by byli skuteční

Žádné komentáře:

Okomentovat