13. 4. 2013

Breaking and Entering




Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina „Saturday Stroll“

Učitel: Izzy Kophee (USA)

Studenti: Tina, Leslie, Louis, Gianni, Violeth, Tintin, Michael (Europe, Asia)


Jako skoro každou sobotu jsem byla na hodině s titulem „Saturday Stroll“ a tentokrát měla podnázev „Breaking and Enterign“. Volně přeloženo to znamená, když se někdo vloupá do domu a to taky bylo naše dnešní téma.
Na začátku jsme četli velice krátký novinový článek o vloupání. Ale ne ledajakém vloupání! Jedna žena se vloupala do domu, ale místo toho, aby něco ukradla nebo něco rozbila, tak raději umyla nádobí, vyluxovala a zametla práh. Na dveře připevnila cedulku se svým jménem a s účtenkou. No není to bláznivé? Ale přesto existují i takováto vloupání. Tady je jedno velice podobné: http://www.zaratustra.eu/?lang=_en&type=news&detail=3462.
Každý z nás měl možnost říct nějakou svojí osobní zkušenost s vloupáním, a pokud neměl, tak to pouze nějak okomentovat nebo říct, jak by se asi cítil, kdyby věděl, že byl někdo v jeho domě.
Protože praxí se vše nejlíp pochopí, šli jsme se vloupat do domů! Vlastně, ne přímo vloupat, protože v EC nikdo nemá na domě žádné zámky nebo nic podobného, ale čistě teoreticky jsme šli do něčích domů bez jejich svoleníJ. Nejdříve jsme navštívila dům Millie, která by byla jistě moc ráda, kdyby viděla tolik lidí u sebe doma. Při té příležitosti jsme okomentovali její nábytek a celkový styl domu, protože se nám vše moc líbil. Jako další „oběť“ jsme si zvolili dům Griffina. Má na své terase mnoho hudebních nástrojů, takže jsme je všechny vyzkoušeli a dokonce si k tomu i zatancovali!




Žádné komentáře:

Okomentovat