20. 4. 2013

Vražda




Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina s řešením vraždy

Učitel: Professor AHA Pax (USA)

Studenti: gurkans, ASTRO, Burak, afer, Jack, Maverick, Niky, Mikhail, hazal, UTKU

Murder Mystery! Welcome, look around... Today we will solve a murder mystery... Any one of you could be the killer! Look for clues! Watch your back and don't trust ANYONE...


To byly naše původní pokyny. Ještě předtím jsme každý dostali úplně jinou notecard, která nám řekla, kdo v tomto případu jsme. Ale nejdříve bych asi měla trochu objasnit, o co tu vůbec jde. Mr. Peter Burns, to je ten člověk, se kterým jsme měli všichni něco společného. Napsal Pax dopis, ve kterém ji prosil, aby nás všechny přivedla do jeho domu a uspořádala oslavovací party. Jenže pan Burns tu nebyl!! Naše role v příběhu byly různé, já jsem byla přítelkyně, byli tu někteří kolegové z práce, kamarádi a jak jsme později zjistili, tak i dvě exmanželky a druhá přítelkyně! Pak Burns svůj osobní život vedl opravdu zvláštně.

Ale náš úkol zněl: Zjistit, kde vlastně je? Po několika minutách hledání něčeho neobvyklého po domě, jsme v koupelně našli lahev. Byla to lahev od whiskey, ale byl v ní jed! Někdo ho otrávil, nebo chtěl otrávit! Ale kde pak Burns je?... Když jsme přišli na zahradu a pokračovali za dům, naskytl se nám ošklivý pohled. Bylo tam tělo! A to tělo bylo rozříznuté na dvě poloviny a jen tak pohozené za tělem. Tohle byl definitivně pan Burns! Ale co teď? Kdo ho zavraždil?! Každý jsme si dělali obrázek o druhých podle toho, co říkali nebo jestli našli nějaké další důkazy, protože jsme nevěděli, kdo jsou ostatní a jakou měli úlohu v životě oběti.

Našli jsme další důkazy jako dopis, ve kterém někdo někoho vydíral, protože věděl něco špatného. Nevěděli jsme, jestli pan Burns někoho vydíral, nebo byl sám vydírán. Potom jsme našli kufr, kde byly další dopisy, na obrazovce laptopu jsme si všimli, že zarezervoval dvě letenky do Madridu. Bylo to pro něj a jednu z jeho přítelkyň? Nebo pro někoho jiného? Chtěl s někým uprchnout?
Konečně jsme se rozhodli, že odhalíme své role, ale protože jsme se vzájemně překřikovali a nikdo si to pořádně nepamatoval, tak jsme to raději napsali.


Tady měl každý z nás svůj prostor, kam napsal, jaký měl vztah s panem Burnsem, co si myslí, že se stalo, kdo ho zabil. Všichni jsme se vzájemně obviňovali, ale nakonec jsme na to úplně nepřišli. Žádný zásadní důkaz, který by jednoznačně ukazoval na osobu, jsme nenašli. Ale většina se nás nakonec shodla, že to určitě udělala Pax. Když už nevíte coby, tak to svěďte na učitele!:)
Těším se na další Murder Mystery, kde se bude řešit další případ!


Welcome to English City Murder Mystery... where everyone is a suspect!

Žádné komentáře:

Okomentovat