20. 4. 2013

Moje auto..




Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina „Something is wrong with my car“

Učitel: Lowri Mills (USA)

Studenti: Burak, Joel, gurkans, Nmertanc, Celal, Kemalcan, Ensar, Furkan, Jack, Andriy, Ayse, Bobo, Halime, Laz, Mavrick, Rahm, Mustafa, Tugce, Suleyman, ylzd, Doruk, Ansar, Michael, zafer, Sikiu, Parachiva, eekaym Moumin, Tugrul



Když si budete číst ten dlouhý seznam studentů, asi si pomyslíte, že jsem se spletla, ale ne. Tolik studentů na jedné události jsem opravdu ještě nezažila, a to si nejsem jistá, jestli jsem je napsala všechny. Nejdříve to bylo velice chaotické, kvůli velkému počtu lidí nebylo nic slyšet, protože se všichni překřikovali, neměli vypnuté tlačítko na mluvení, takže zde byla ozvěna…no zkrátka to moc nefungovalo. Potom přišla Lowri na pomoc Kori. Když na nás byly dvě, tak se to dalo trochu lépe zvládatJ. Na zemi kousek od nás byly 4 velké kruhy a my si na ně měli stoupnout v pětičlenných skupinách. Nikdo jsme tomu moc nerozuměli, tak jsme si jen stoupli na kruh nejblíž k nám. Hned po vkročení do kruhu nám přišla čepice s barvou našeho kruhu a tedy i naší skupiny a také notecard, kde bylo popsané, jaký problém máme s naším autem. Někdo ho potřeboval umýt, vyměnit olej, pneumatiky, doplnit benzín, ….

Náš problém, tedy zeleného týmu, byl doplňování paliva. Naše notecard:

2.    You need an oil change for your car. You also want the fluids topped off and the tired rotated.  You have a coupon for $20 oil change. (Drive around the block before you begin)
􀀀

a.    Explain your problem to the mechanic. Tell the mechanic that you need an oil change, fill up your car fluids and the tires rotated.

b.    Find out how long the repairs will take.

c.    Ask for the price. Try to get a good price.

d.    Buy a coke and chips in the convenience store.

e.  Get back into the car and help the next person in your group.



Poté, jsme měli jít k autům, která byla kousek od kruhů, a naším úkolem bylo, aby u každého auta stáli čtyři lidé a každý s jinou čepicí, tedy s jiným problémem.

Ono to nezní zase tak složitě, ale zkuste si zkoordinovat 20 studentů. Popravdě, ten nápad se mi moc líbí, je to skvěle vymyšlené, aby to vycházelo, opravdu, ale v tolika lidech je prostě těžké to utáhnout.

Ale konečně se podařilo! Naše auto se naplnilo a my mohli jet doplnit benzín, vyměnit pneumatiky a všechny ostatní potřebné věci. I když, to se nám také nedařilo podle instrukcí, ale byla to veliká zábava…


Vystupování z auta za jízdy, nekontrolovaná jízda, narážení do ostatních a ničení všeho a všech kolem sebe nebylo žádnou výjimkou!






Žádné komentáře:

Okomentovat