29. 5. 2013

Přečtěte si novinky z BBC

Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab
IELTS preparation se zaměřením na čtení
Učitelka: Iffaf Ling z Británie
Studenti: Chandan, Zein, Vendy, Gianni78, Juan197020, Renne88, Ginnie (Evropa, Amerika)
 
Na úvod nám lektorka Iffaf poskytla následující informace:          
-          read
-          summarise
-          give an opinion
-          you react

Dnes tedy nejde pouze o to si článek přečíst a říci jeho obsah, ale především poskytnout vlastní obrázek, vlastní názor na daný jev. Nejdříve jsme si všichni přečetli stejný článek:
http://www.bbc.co.uk/news/uk-22644857 jehož obsah je spíše hrozivý: The soldier killed in an attack in London has been named as Drummer Lee Rigby of the 2nd Battalion the Royal Regiment of Fusiliers. Drummer Rigby, 25, from Manchester, leaves behind a two-year-old son.

Když jsme text dočetli, dostali jsme další článek, avšak každý trochu jiný, jednalo se o určité reakce na předchozí text, konkrétně komentáře:
http://www.bbc.co.uk/news/uk-22624100
http://www.bbc.co.uk/news/uk-22641541
http://www.bbc.co.uk/news/uk-22642441

Tento komentář byl určen pro mě: http://www.bbc.co.uk/news/uk-22636240

Nejspíše vás bude zajímat, jak jsem celý text okomentovala:

The article is about pretty courageous woman who told to attacker a really long time. At first she tought it is only accident but when she saw a man in a blood she aware of the whole situation. She wanted to procect children in the bus. I admire her very much, because she talked to men so long until the police arrived.

Jako poslední úkol jsme dostali ještě následující novinku k prostudování: http://www.guardian.co.uk/business/2013/may/23/suntory-whisky-highball-japan

Lektorka dokonce některé z nás pochválila slovy: „Well done to you“

Jelikož se jedná o velmi složité články, nezoufejte, pokud jim moc nerozumíte, hlavně se vždy snažte pochopit text jako celek a nezalamovat se nad každým slovíčkem, které neznáte.

Vendy


Žádné komentáře:

Okomentovat