22. 5. 2013

Kino




Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina o problémech v kině

Učitel: Kori Blasdale (USA)

Studenti: Mirzhan, Ewa, Tina, Alex, HUAN, Marina, Melis, Tatka (Europe, Asia)


Chodíte rádi do kina? Nebo máte nějakou zajímavou příhodu, která se zde stala? Měli jste někdy v kině nějaký problém? Všechny tyto otázky jsme prodiskutovali na dnešní hodině s Kori. Hodina byla opět velmi dobře vedená a časově rozvržená. Na začátku hodiny nám Kori vyprávěla, že byla jednou v kině a tam byla šílená zima (It was baltic!). Tak hned po skončení filmu, si šla stěžovat jednomu zaměstnanci, který jí dal volnou vstupenku na další představení.
Naším úkolem bylo, se v předem rozdělených skupinách zamyslet nad tím, jestli jsme někdy měli nějaký podobný zážitek v kině, nějaký problém. A také říci, jak ho vedení kina vyřešilo.

So what problems can the customer have in a cinema? What can the cinema do to resolve these problems?

Mě se, bohužel nebo bohudík, nikdy nic podobného nestalo a Tatce, která byla se mnou ve dvojici také ne, takže jsme pouze diskutovaly o tom, co by se mohlo stát. Technické problémy, dojde popcorn, nepříznivá teplota, nepohodlné sedačky v sále, …. Vymyslely jsme toho docela hodněJ. A poté jsme i přemýšlely nad řešením – koupit lepší vybavení, kontrolovat teplotu před přestavením, mít větší nabídku jídel, …
Po ukončení těchto rozhovorů jsme se bavili na stejné téma i s ostatními a říkali jim naše názory a společně přemýšleli o nejlepším řešení.


people who are loud and rowdy/rawkus
teperature
food quality
food eating problems
volume
continuity - sudden breaks
technical problems (screen condition/ chairs etc)

Naším dalším úkolem bylo si ve dvojicích zahrát „scénku“. Jeden z nás byl zaměstnanec kina a druhý byl zákazník, který měl nějaký problém. Musím uznat, že to bylo mnohem zábavnější, než jsem si původně myslela. Naschvál jsme si na sebe vymýšleli různé záhadné nebo banální závady.

Na závěr musím říct, že to byla opět další skvělá hodina, na které jsem se ani minutu nenudilaJ.






Žádné komentáře:

Okomentovat