21. 5. 2013

THK – Conversation with Lowri


Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina v prostředí FUN: Cabin

Učitel: Lori Mills (USA – Texas)

Studenti: Akiko, Folki, Marek, Maria(Česko, Slovensko, Japonsko)

 

 

 

Introduce yourself and say what are you curioused.

 

V rámci představovacího kolečka jsme si povídali, o co se zajímáme na co jsme neustále zvědaví. Lori si pak pro nás připravila krátké gramatické cvičení, kde jsme opravovali chyby ve členech.

V dalším kolečku jsme si pokládali otázky typu What if – Co by jsi dělal kdyby ..jsi vyhrál milion, měl řečnit před tisíci lidmi, dozvěděl jsi se, že Ti zbývá krátký čas života…

 

Pak jsme se bavili na téma etická dilemata.  Níže uvádím jeden z příkladů o kterém jsme mluvili a který mi připomínal situaci – Sophiina volba:

 

You are an inmate in a concentration camp. A sadistic guard is about to hang your son who tried to escape and wants you to pull the chair from underneath him. He says that if you don’t he will not only kill your son but some other innocent inmate as well. You don’t have any doubt that he means what he says. What should you do?

 

Další dilema jsme našli na níže uvedeném odkazu:


 

Moc pěkně formulované odpovědi měl Folki. Hezký mluví a je vidět, že se opravdu zajímá o všechny věci a snaží se jim přijít na kloub. Ale i Akiko a Marek byli zběhlí v konverzaci a opět jsem obdivovala konverzační dovednosti ostatních.

Lowri nás všechny chválila, ale rozhodně ani zdaleka nedosahuji takových kvalit jako Folki, Marek nebo Akiko, snad se mi to někdy podaří.

 

Slovní zásoba:

Ethics

Choice

Kuriosity

Dilema

inmate

 

                                                                      Marie

Žádné komentáře:

Okomentovat