6. 5. 2013

Zvířata a zvířecí miláčkové


Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina v prostředí Hotel restaurant

Učitel: CocoKnowledge Resident (USA)

Studenti: Nikolai, Cansu, Hallme,Eren,Glaucos, Sumera, Felipe, Melmet, Alenka, Zein, Doukan,  Maria (Evropa, Asie)

 

V restauraci na povídání o zvířecích miláčcích se nás sešlo hodně. Jako první jsme se bavili na téma, jaký je rozdíl mezi animal x pet, což  jsme si skvěle vysvětlili. Ovšem v okamžiku, kdy CoCo uvedla příklady miláčků a mezi nimi prase, což jsem ji potvrdila s příkladem herce George Cloony, se strhla lavina komentářů z oblasti muslimských účastníků, že u nich je prase zakázané zvíře. Takže jsme probrali co prase jí – to znamená všechno, proto je pro ně nečisté. Trochu mě vyděsila informace, že 8 prasat dokáže sníst lidské tělo za 12 hodin. Nevím, kdo a kde  dělal takový pokus, ale je to morbidní. Díky Nikolai, který vlastnil koně, jsme se pro změnu dostali ke koňské aféře v Evropě a v okamžiku, kdy někteří začali podávat informace o zabíjení a pojídání psů, jsem s CoCo požádala o změnu tématu a návratu k původnímu – naši zvířecí miláčkové. Holt pánové mají rádi pikantní drby, ale my slabé ženy, respektive ženy se slabým žaludkem,  to nemusíme poslouchat.

Takže jsme se skvěle pobavili o rybičkách, papoušcích, psech, kočkách a  křečcích. Na celé čáře to samozřejmě vyhráli psi.

CoCo nás pobavila jejím přáním, že kdyby vyhrála milion dolarů, tak by si koupila ostrov a nastěhovala by si na něj spoustu zvířat, takže taková velká Noemova archa. Musela ovšem Doukanovi slíbit, že i z tohoto ostrova bude s námi sdílet své hodiny a události.

Slovní zásoba:

We keep at home

Ruminate

Colourful

Trotter

cross between

be very protective

cute

guinea pig

humpster

Do you think dogs make a better pet or cats?

 

 

 

                                                                           Marie
 

Žádné komentáře:

Okomentovat