29. 5. 2013

Comic



Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina Daily Life Skills

Učitel: Zeb Blaisdale (USA – San Francisco)

Studenti: Trang, Chandanm, Marina, Mirzhan, ozlem



Dnešní hodina se celá odvíjela od jednoho článku, který nám Zeb poslal na začátku. http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-22663886. Byl to text o tom, jak někdo nalezl ve zdi starý komiks, který předtím někdo uschoval a nikdo ho nikdy neviděl. Podrobnosti nálezu si asi přečtete samiJ.

Jako první jedna studentka nevěděla, co slovo „comic“, takže mým úkolem bylo, vysvětlit to.
„It’s usually short stories with pictures and text bubles. In bubles is what the person is saying and it’s often funny. For example: Superman, Spiderman, Garfiel, …
Poté jsme si chvíli povídali o Supermanovi a celkově našich zkušenostech s komiksy. Jestli jsme je někdy četli, kupovali si, jaké byly naše oblíbené, atd.
Ale po chvíli jsme se vrátili k našemu článku a postupně rozebírali každý odstavec. Dozvěděla jsem se přitom několik nových slov a frází:

            the man was renovating a house = fixing it, repairing it
            re- = to do again (rebuild, remodeling)
stuffed in the cracks = it was inside
bad condition = „špatný stav“
he thwarts crimes = stops them
            Virginity = a state of purity or inexperience

Protože v textu píšou, že na prodeji majitelé dost vydělali, tak jsme se zamýšleli nad tím, jestli známe někoho, kdo by za komiks dal tolik peněz. Nikoho ze svých známých jsme nikdo nevymysleli, ale mě napadl asi každému známý seriál The Big Bang Theory. Myslím, že některý z té party by takový unikát určitě koupilJ. Zde je link, kde se dají koupit komiksy: http://www.comicconnect.com/.

Další věcí, u které jsme se zastavili, bylo sbírání něčeho. „Collecting something“. Bohužel k tomu většina z nás neměla co říct, protože jsme nic nesbíraliL. Ale bylo zajímavé slyšet příběh od jedné studentky, jejíž syn sbíral modely autíček. Vyprávěla nám, že se ale do toho moc ponořil a nakonec se z toho stal problém, protože potřeboval kupovat pořád nové modely a bylo to jediné, co dělal. Svěřila se nám, že poté pomohl jen psycholog a nyní už je zase všechno v pořádku. Raději jsme toto téma opustili a vrhli se na něco jiného.

Kono nám vyprávěla o její „hrdince“. Její jméno je Yuna Kim a je krasobruslařka.

Kim Yuna is a South Korean figure skater. She is the 2010 Olympic champion in ladies' singles, a two-time World champion, the 2009 Four Continents champion, a three-time Grand Prix Final champion.

Figure skating is a sport and activity in which individuals, duos, or groups perform on figure skates on ice.

Poslala nám i video: http://www.youtube.com/watch?v=iOw2oY4NZYI


To bylo poslední, co se do naší dvouhodinové události vešlo. Velice hezky jsem si s ostatními popovídala, jen ty dvě hodiny jsou občas trochu mocJ.

Žádné komentáře:

Okomentovat