27. 5. 2013

Picture speaking

Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab
Konverzační lekce – příprava na zkoušky TOEFL
Učitelka: Izabel Kophee z USA

Studenti: Vendy, Gianni78, Kemalcan, Yigit, Ayse (Evropa, Amerika, Asia)
 
Na úvod lekce každý řekl, jaký je jeho záměr a jaké zkoušky chce v budoucnu navštívit. Jak jsem se dozvěděla, Kemalcan a Yigit jdou na zkoušku TOEFL již velmi brzy, zatímco Gianni všemu nechává volný průběh. Také jsme zmínila, že by mě zajímal rozdíl mezi zkouškami FCE, tedy Cambridskými zkouškami a zkouškami TOEFL. S lektorkou jsme se shodli, že se jedná spíše o preference jednotlivých zemí, které zkoušky jsou kde více uznávány. Avšak v konečném důsledku probíhá příprava na jednotlivé typy zkoušek velmi podobně, ne-li stejně.

Dnes jsme přistoupili k „picture speaking“:
1 minute to prepare
2 minutes to speak

Lektorka nám poradila následující:
-          organization
-          transitions – from one part to another part
-          details
-          listing

Je vhodné popsat obrázek zepředu dozadu a vycházet nejprve z toho, co na něm vidíme. Dále se vrátit k hlavní myšlence obrázku a ten dále rozvinout, v poslední půl minutě říct vlastní názor, popřípadě zkusit odhadnout, k čemu děj dále povede a pokud zbyde čas, celý projev sumarizovat. Prvně jsem si myslela, že jsou dvě minuty příliš mnoho na jeden obrázek, po svém výkladu jsem však zjistila, že jsou dvě minuty málo a že mi nezbyl čas na žádný závěr.

Pokud se připravujete na nějaké zkoušky, je tato lekce velmi přínosná, pokud však v plánu žádné zkoušky nemáte, hodinu navštívit klidně můžete, protože popisovat obrázek může být i zábava.

Vendy



Žádné komentáře:

Okomentovat