22. 5. 2013

Příběhy




Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina Story Telling

Učitel: Izzy Kophee (US – Colorado)

Studenti: Yigit, Fatima, Kemalcan (Asia, South America)


Vyprávět příběh podle obrázků je někdy těžší než se zdá. Na druhou stranu pro ty, kteří mají dostatek představivosti, je to hračka! Izzy nás zavedla do místnosti, kde byly 4 obrázky, které samostatně byly úplně z jiné doby, měly jiný význam, smysl, prostě všechno. A my z nich měli vytvořit příběh, aby to dávalo smysl? To je výzva!



Sami se můžete podívat, že ty obrázky spolu absolutně nesouvisejí. Pod nimi byly hodiny, které nám nejdříve odpočítaly minutu. První minuta byla na to, abychom si v hlavě zhruba rozmysleli, o čem náš příběh bude, seřadili si obrázky a celkově nad tím popřemýšleli. Ještě jsem zapomněla zmínit, že obrázky si můžete všemožně proházet, jak chcete, aby šly za sebou, ale musíte v příběhu zahrnout všechny z nich!

Po té jsme dostali pět minut na to, abychom si vytvořili novou notecard a napsali příběh. Pro mě byl ten časový limit akorát, protože jsem to měla celé už rozmyšlené a věděla, že se nemůžu rozepisovat do dlouhých podrobností. Pro někoho to bylo málo, protože vzali ten příběh moc detailně a napsali ho i dost dlouhý. Ale to vůbec nevadilo, všichni měli čas si dopsat celý příběh i po časovém limituJ.

Nakonec přišlo sdílení našich příběhů s ostatními. Co mě na tomto nejvíce překvapilo, bylo to, že jsme každý měli naprosto jiný příběh! Když jsme začali, tak jsem si říkala, že budeme mít všichni skoro to samé a bude se to lišit jen v detailech, ale pravdu byly všechny příběhy completely different!

Tady si můžete přečíst, co jsem na tyto obrázky vymyslela za příběh jáJ:

Peter and John were used to be best friends for such a long time and they have a tradition. They went to café everyday to have their coffee and talk about their day. But one day was another. John found in his espresso a picture of batman! He thought that this is a warning of danger of coffee. So, he decided do stop drinking everything which conteins caffeine. The first week was okay. But in the second he started to get crazy. He really need a coffee because he must work for whole night. He didn't hold out it and start to drink coffee again:)

Žádné komentáře:

Okomentovat