19. 5. 2013

Sports




Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina Saturday Stroll

Učitel: Izabel Kophee (Us)

Studenti: Tahir, Omer, Eren, Mertan (Asia)


Dnes jsem se opět přesvědčila, že hodina na téma sporty se dá udělat mnoha různými způsoby. Tentokrát jsem se s tímto tématem setkala na hodině Saturday Stroll. Nejdříve jsme jeden po druhém řekli, jaké sporty máme rádi a jestli je hrajeme nějak aktivně, popřípadě jak dlouho a třeba něco o nich. Kromě Izzy jsem zde byla jediná žena, takže není divu, že v našem seznamu oblíbených sporů výrazně převládal fotbal (soccer). Ale dále se tu vyskytly i třeba yoga, volleyball, baseball, table tennis/ping pong, running, weight lifting, belly dance, lacrosse, billiards/pool, … U toho jsme si zopakovali základní druhy sportů a dozvěděli se třeba jejich jiné názvy. 

A protože je to Saturday Stroll, tak jsme se samozřejmě vypravili do sportovního areálu. Jako první jsme zamířili na fotbalové hřiště (typičtí chlapy!). Před hřištěm se dali zdarma získat fotbalové dresy – žluté nebo modré. Takže jsem si každý koupil nějaký dres a pustili se do hry. Moc nám to tedy nešlo, ale byla to velká zábava.




Po chvíli nás to přestalo bavit, a tak jsme se přesunuli na basketbalové hřiště. Zde bylo o trochu složitější zajistit, aby ta hra opravdu fungovala, protože při fotbale, jsme jen naběhli do míče, ale tady byla potřeba vybavit vašeho avatara schopností driblování a podobné věci. Bohužel se to většině studentů nepovedlo zprovoznit, takže jsme si nemohli zahrát klasickou hru, ale aspoň my, kterým se to povedlo, jsme si zkoušeli různé hody na koš a braní míče mezi sebou. 



Žádné komentáře:

Okomentovat