20. 3. 2013

Záliby



Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina v prostředí Home – Bergan Residence

Učitel: Elain Bergan

Studenti: Minas, Katrin, Bella, Anibal, Anatoly, Maria (Evropa, Asie, Amerika)

 

What are you interested in ?  What is your hobby ?

 

Odpovědi na tuto otázku byly zajímavé. Hodně nás spojovalo cestování, případně čtení, ale někteří mají opravdu zvláštního koníčka. Zaujala nás Bella, která má ráda brain exercises – lumosity. Všechny hlavně zajímalo jestli to zvyšuje paměť, což nám Bella potvrdila. Anibal, který provozuje lékařskou praxi v Karibiku, se zase věnuje hlubinnému potápění – scubadiving a Anatoly, který byl jediným účastníkem, kterého jsem  znala již z dřívějška, rád cestuje, ale rád si tato místa spojuje s přáteli, které poznal v English City. Jako příklad hned uvedl Prahu a Českou republiku, kterou navštívil  a to , že jsem z České republiky.

Elaine nám vysvětlila, že hledá nějakého koníčka, kterému by se mohla věnovat. Nakonec jí napadl cycling. Všichni jsme dostali kola a po chvíli zkoušení, jak se na to posadit a jak na tom jezdit,  jsme vyrazili na výlet do ZOO. Cestou jsme si povídali, jaké jsou výhody cyklistiky a co je k tomu potřeba – např. helmet, bike lines.

Po trochu dramatické cestě, na které Elaine předvedla  ošklivý pád z kola na schodech a Anibal s Anatolem jí příspěchali na pomoc, jsme se v ZOO zastavili a mluvili jsme o tom, kdo z nás na kole jezdí a kdo kolo využívá například jako dopravní prostředek do práce.

Elaine nám poslala odkaz na stránky na nichž jsou různé koníčky, abychom si vybrali, co bychom chtěli někdy vyzkoušet a co naopak nikdy:  http://discoverahobby.com

 Anatoly nechce rozhodně kouřit vodní dýmku ani cokoliv jiného, Minas se nechtěla věnovat nějakým nebezpečným sportům, například potápění, což jí zase Anibal vysvětloval, jak je to při dodržení základních pravidel, naprosto bezpečné a já jsem se zase nechala očarovat jízdou na koni, kterou je prý možné dělat i v English City. Takže příště možná vyměním kolo  za koně.  English City je opravdu neskutečné a můžete v něm zažít věci, které v reálném životě nezvládnete, jako například já, která na kole ve skutečnosti  nejezdím.

 

                                                                                     Marie 

Žádné komentáře:

Okomentovat