15. 3. 2013

Tell me a crazy story

Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab
Konverzační hodina na téma vymyšlených povídek
Učitelka: Izabel Kophee ze Spojených států Amerických
Studenti: Nisa, Fatima, RicoM, Maveryc, AndiHoxha,  Vendy (Evropa, Afrika, Amerika)

Lekce začala poněkud netradičním způsobem, protože jeden ze studentů měl velmi špatný signál a my to téměř neslyšeli, lektorka mu musela říci: „I am still losing you“ a právě tuto frázi jsem si zapamatovala a nyní už přesně vím, kam ve větě řadit slovo „still“, v českém překladu stále.

Dnešní lekce nás měla pobavit a proto jsem jako první úkol měli říct nějaké anglické slovíčko, které nám přijde vtipné, tak například:

-          Ridiculous /rɪˈdɪkjʊləs/ - jehož výslovnost mi přijde velmi vtipná
      -          Hocky – pocky
      -          Walkie –talkie
      -          Lucy – goosey
      -          Macho (jak jsme se shodli, jedná se spíše o španělské slovíčko)

Pak jsme přešli k samostné tvorbě našich legračních povídek, ovšem smyslem nebylo napsat jen tak něco, ale museli jsme si nejdříve během jedné minuty vybrat první větu pro naši povídku z následující internetové stránky: http://thestorystarter.com

Stojí za to se sem podívat, je to opravdu velmi zajímavé.
A pak jsme psali na vybrané téma kratáký, ale zajímavý příběh:

The hard-working plumber baked an apple pie in the house to pay the debt. Tak například takhle začínala moje povídka. Zdá se vám nemožné vytvořit povídku, která bude začínat takhle?

Měli jsme na to přesně pět minut a po uběhnutí tohoto času jsme svoji povídku předložili ostatním. Výsledek mohl vypdat nějak takhle, ovšem v těchto rychlotextech je počítáno s tím, že se sem tam objeví chybka, která zůstane neopravená, proto je třeba se gramatikou v tomto typu článků neřídit.

The hard-working plumber baked an apple pie in the house to pay the debt. This ridiculous story sounds like very ridiculous, but it is very horrified. The man who worked as a plumber in a small village one day won a house bakery for bread. He could not work with this machine and he was „only“ plumber he tryied baked and apple pie in his new machine. When he wanted to eat his hot an apple pie in his house, his new kitchen include new not cheap facilities that were his wife all kitchen blew up on the air. All people from this village come. They had to sell their home and they earned so much money and they could pay their debt!

Jak nás však lektorka informovala, můžeme vložit vytvořený článek na tuto adresu:

http://studentsblog.languagelab.com touto poznámkou: * Please correct my writing. Myslím, že je to skvělá metoda pro kontrolu článků a nemusíme se tím zdžovat na lekcích.

Dnes jsem si zapamatovala:

when a person is deaf = cannot hear

Lekce byla skvělá, vtipná, pobavili jsme lektorku i sami sebe a velice děkuji za poznání nové metody způsobu učení.

Vendy

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat