20. 3. 2013

Co dělat s hady ve městě



Lekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languagelab

Konverzační hodina v prostředí IELTS clasroom one

Učitel: Kori Blaisdale

Studenti: Martin, Marwah, Fabio, RicoM, Marina, Natalia, Bekhzath,  Maria (Evropa, Asie)

 

What have you been  up to?

 

Tak s touto větou, které jsme ne všichni rozuměli :  up to = do, nás přivítala Kori na své hodině kreativního psaní. Přišla v krásných zelených šatech s kloboučkem, které si vzala na počest Dne Sv.Patrika, který se slaví 17.3. A právě tento den se stal ústředním tématem naší hodiny. Nejprve jsme dali společně dohromady informace o tomto oblíbeném svátku. Kori nám poslala odkaz na video: http://www.youtube.com/watch?v=4J-sL6iodoQ

A pak jsme trochu upravili legendu o Sv.Patrikovi a řešili jsme imaginární příběh  o hadech ve městě a jak tuto situaci řešit.

Každý z nás dostal svou roli:

Animal rights activist / environmental scientist / school teacher / politician / doctor / bite victim / city develope

Našim úkolem bylo ze své pozice  uvést dva  důvody,  proč mít nebo nemít hady ve městě a jak to vyřešit. Mou úlohou,  jakožto vědeckého biologa,  bylo samozřejmě hady chránit, takže jsem nemohla souhlasit s návrhy, aby byli zabiti nebo dáni do ZOO. Po společné diskusi jsme provedli hlasování o 5 předložených návrzích.

Zvítězil návrh : remove snakes from homes to put in a zoo but leave others wild

V závěru  hodiny jsme dostali za úkol  napsat o našem setkání zápis, shrnout v něm argumenty a udělat určitý osobní závěr. Příspěvek jsme psali do společného prostoru, kde nám Kori opraví naše texty: http://piratepad.net/J2BCBJVcAD

Nová slovíčka: venemous

Byla to velmi zajímavá a opravdu kreativní hodina, protože jsem nečekala, že zrovna já , velký strašpytel hadů, je budu hájit.

 

                                                                                Marie

Žádné komentáře:

Okomentovat