25. 3. 2013

Povídání o jídle


22.3.2013

EventLekce angličtiny ve virtuálním prostředí Languegelab Konverzační hodina v Conversations Cafeučitel: Kori Blaisdale studenti: Destiny, Mikhail, Stephi


Na dnešní ranní konverzační hodině jsme si povídali v kavárně o tom, proč se učíme anglicky, jestli máme zkušeností s přízvukem cizinců.
Kori dala příklad:
„My sister is going on holiday to Sweeden“

Vyznačná jména jsou důležitá a měla by být vyslovena s důrazem, ale italové je potlačují a vyslovují všechna slova bez správné intonace. Kouzlo angličtiny je právě v tom, že angličané mají velmi zajímavou a příjemnou intonaci. Proto ji mám moc ráda a chtěla bych se tak naučit mluvit.

Dále jsme mluvili o tom, jaká jídla milujeme, jaká nemáme rádi a také o tom, která jídla jsou v našich zemích populární a jakým způsobem se jí. Například, Kori, Mikhail i já máme rádi indickou kuchyni a ryby.

Mikhail se ptal Destiny, jestli jí hůlkami a ona se nám to snažila popsat:
„ .. for small fiddely food like rice eating with chopsticks is difficult
I'm an expert with chopsticks after I live in china!!
put the rice in a bowl with a spoon
then you can use the chopsticks to eat the rice from the bowl
Rice is much easier to eat from a bowl than a plate“


Prozatím zůstanu u příboru, ale někdy to určitě vyzkouším.
Hodina byla velmi zajímavá a naučila jsem se hodně nových slovíček.

Stephi Kroll

Žádné komentáře:

Okomentovat